Doba přípravy do 30 minut

Vepřová panenka na špenátu

Ingredience:

  • 125 g vepřové panenky

  • 135 g zeleniny (špenát, růžičková kapusta)

  • česnek, sůl, pepř

  • 1 PL oleje
  • žitný chléb

Příprava pokrmu

Vepřové maso očistíme, odblaníme a odvážíme požadované množství.

Maso vcelku osolíme, opepříme.

Na pánvi rozpálíme olej a vložíme připravené maso. Opékáme ze všech sttran, aby se špalíček zatáhl. Podle velikosti masa je pak dále opékáme na pánvi ze všech stran, aby uvnitř zůstalo růžové.

Hotovou panenku vyjmeme a uložíme na talíř pod pokličku.

Do výpeku vložíme opraný špenát a najemno pokrájenou růžičkovou kapustu, dochutíme solí, česnekem a dusíme krátce doměkka.

Na talíři servírujeme nejprve zeleninu, na kterou panenku rozpůlíme nebo nakrájíme na větší proužky.

Zalijeme zbytkem výpeku a posypeme sekanou petrželkou.

Jako přílohu máme žitný chlebík.