Doba přípravy do 30 minut
Vepřová panenka na špenátu
Ingredience:
-
125 g vepřové panenky
-
135 g zeleniny (špenát, růžičková kapusta)
-
česnek, sůl, pepř
- 1 PL oleje
- žitný chléb
Příprava pokrmu
Vepřové maso očistíme, odblaníme a odvážíme požadované množství.
Maso vcelku osolíme, opepříme.
Na pánvi rozpálíme olej a vložíme připravené maso. Opékáme ze všech sttran, aby se špalíček zatáhl. Podle velikosti masa je pak dále opékáme na pánvi ze všech stran, aby uvnitř zůstalo růžové.
Hotovou panenku vyjmeme a uložíme na talíř pod pokličku.
Do výpeku vložíme opraný špenát a najemno pokrájenou růžičkovou kapustu, dochutíme solí, česnekem a dusíme krátce doměkka.
Na talíři servírujeme nejprve zeleninu, na kterou panenku rozpůlíme nebo nakrájíme na větší proužky.
Zalijeme zbytkem výpeku a posypeme sekanou petrželkou.
Jako přílohu máme žitný chlebík.